E timpul să faci un contract cu copilul tău!

0 comment

“Contract? Cu copilul meu? Ce vrei sa spui? La ce anume te referi?” La un contract care are în vedere nimic altceva decât telefonul mobil, îndeosebi telefonul de tip smart.

Nu știu care este motivul pentru care copilul tău are un telefon de tip smart – să fie oare o nevoie reală, sau, mai degrabă, faptul că nu vrei să fie considerat “in urmă” de colegii si prietenii săi? Suntem foarte gata să intrăm in competiție cu alți părinți sau alte familii, chiar dacă deciziile noastre nu sunt cele mai potrivite.

Bun – dar acum suntem trecuți de faza aceasta, și copilul sau copiii tăi dețin deja un smart phone. Ce poți sa faci acum? Credeți-ne, multi părinti se întreabă dacă se mai poate face ceva. Da – atâta vreme cât sunt în casa ta, se mai poate face ceva. Dar in primul rând, ai nevoie tu, ca părinte, de limite, răbdare și consecventa. Trebuie tu sa fii gata sa pui telefonul jos, și sa dai timp pentru alte lucruri mai importante, cum ar fi, sa stai și sa iți asculți copilul, sa te joci cu el, sa ieși în parc, sa ii citești o carte, sa faceți un puzzle, etc.

In al doilea rând, contractul de care vorbim se face în baza principiilor sau valorilor pe care le are familia voastră. El nu include doar idealuri, ci lucruri concrete, realizabile, care sa îl responsabilizeze pe copilul tău. Oricât de mic sau mare e, mai devreme sau mai târziu va pleca din casa – ceea ce faci acum este sa ii imprimi valori pe care sa le ducă mai departe, si care sa il ajute sa își croiască un drum in aceasta lume.

As menționa si ce urmează in al treilea si al patrulea rând, dar imi doresc sa va întoarceți sa le citiți, si de aceea, pentru acum, ma opresc aici, încurajându-va sa puneți in practica primii doi pași: fiți un model, si transmiteți mai departe valorile voastre, după ce v-ați asigurat ca ele sunt cunoscute de copilul sau copiii voștri.

Mult succes!

Related Posts

Leave a Comment