Susține centre de refugiați – Ucraina!

0 comment

SUSȚINE CENTRE DE REFUGIAȚI DIN UCRAINA

1. Centrul de refugiați din Ternopil

Centrul din Ternopil este condus de un grup de ucraineni care în 2014 au fost nevoiți să fugă din satele lor în urma invaziei ruse de atunci. Aceștia știu ce înseamnă să lași totul și să ajungi într-un loc străin, iar acuma doresc să-i ajute pe alții în situația actuală. Suntem prieteni din 2016 și le cunoaștem inima pentru slujire. Așa că, ne dorim mult să continuăm în această lucrare alături de ei. Ce știm este că lucrează intens să găsească spații / chirii în zona Ternopil pentru familiile de refugiați, centrul lor fiind deja plin.

2. Centrul de refugiați din Chernivtsi (Cernăuți)

Și acest centru a experimentat un influx mare de persoane în ultimele 48 de ore. Centrul este condus de un grup de români-ucrainiei, parteneri de ani de zile in diverse proiecte comune. Și ei ne sunt prieteni dragi cu care am împărtășit multe momente faine de-a lungul anilor. Vrem în continuare să le stăm alături.

3. Care sunt nevoile și costurile în aceste centre?

  • Saltele: numărul de refugiați a depășit numărul existent de paturi. Pentru a le pute oferi tuturor refugiaților unpat unde să doarmă, au nevoie de saltele, perini, lenjerii de pat și pături.
  • Combustibil: pentru a putea prelua refugiați din anumite puncte, coordonatorii acestor centre au nevoie de combustibil. Acesta este momentan limitat la 20 litri / mașină.
  • Alimente: centrul încearcă să ofere 3 mese pe zi refugiaților.

Fiind zonă de conflict, prețurile la alimente și materiale se schimbă repede. Partenerii noștri, din experiența ultimelor 2 zile, au estimat că pentru mâncare și mentenanță costurile se ridică la € 13/zi per refugiat. Cu ajutorul banilor trimiși din România zilele acestea, centrul din Cernăuți a reușit să cumpere undeva la 50 de paturi (€ 5/pernă, € 10/lenjerie, € 13/pătură, € 100-€ 150/saltea). Dar nevoia este mult mai mare. Numărul refugiaților crește constant și ar fi nevoie să se achiziționeze încă cel puțin 200 de saltele doar pentru a putea răspunde tuturor care au venit la ei până acum. Da, ați citit corect, un centru care opera pentru câteva zeci de persoane acuma are sute de refugiați la ușă ce caută cu disperare ajutor. Oameni cu copii care risca sa ramana în frig și sunt departe de casă!

SUSȚINE FAMILII DE REFUGIAȚI

O parte din membrii Asociației noastre au mers în Ucraina în perioada 2016-2019 cu provizii, suport financiar, filtre de apă și mesaje de încurajare. Astfel, s-au creat prietenii frumoase cu persoanele de acolo. De aceea ni s-au frânt inimile în dimineața din 24 februarie când am citit știrile. Au nevoie de noi și vrem să îi susținem! Așa că, dacă doriți să vă alăturați în a susține aceste familii, puteți s-o faceți pe baza unor profile – pentru siguranța acestor persoane, nu putem divulga nume:

  • Familia A: este o familie tânără cu o fetiță de doi anișori. Erau activi în comunitatea din Myronivs’kyi (Mironovsk). Sunt însoțiți de încă câțiva membrii din comunitatea lor pe care au reușit să îi ajute să scape. Se îndreaptă în zona de vest a țării.
  • Familia B: este o familie cu 8 copii. Erau activi în comunitatea din Starobil’s’k (Starobielsk). Au luat încă 28 de persoane cu ei și se îndreaptă spre zona de sud-vest a țării.
  • Familia C: este o familie cu 3 copii. Erau activi în comunitatea din Toretsk. Aceștia au reușit să mai ia cu ei bunici, frați, nepoți și încă câteva persoane din comunitate (în total sunt 12 persoane). Caută să ajungă la Oradea unde ar avea cazare, dar sunt blocați la graniță.
  • Familia D: este o familie cu 5 copii. Erau activi în comunitatea din Novorozsosh (Novorosis). Au rămas în urmă să ajute persoane din centrele de recuperare, dar au fost nevoiți să evacueze. Momentan se îndreaptă spre zona de sud-vest a țării.
  • Familia E: o familie de 3 persoane. Au părăsit Severedonesk cu câteva zile înainte de invazie, mergând în vizită la prieteni din Ternopol, neștiind că de fapt nu se vor mai putea întoarce (pentru o vreme) înapoi. Din păcate, nu sunt neobișnuiți cu asemenea traume, ei fiind nevoiți să-și lase casa în Donetsk și să fugă la Severodonestk în timpul invaziei din 2014.

PS: din nou, ne cerem scuze dacă aceste profile par puțin reci, dar nu putem divulga nume. Dacă doriți să faceți o donație pentru o familie în parte, vă rugăm scrieți “Familia” și litera corespunzătoare. Puteți și să faceți o donație generala, iar organizatorii vor distribui fondurile familiei cu cele mai mari nevoi în acel moment.

Câteva tipuri de cheltuieli:

  • Chirie & utilități: 400 Euro / familie / luna
  • Mâncare & necesar personal: 70 Euro / persoana / luna

FONDURI PENTRU CENTRE ȘI FAMILII

Pentru ajutorarea acestor centre și/sau familii, puteți face o donație la:

Asociația pentru Integritatea Familiei (AIF)

RON – RO 18 BTRL RON CRT 032 065 6501

USD – RO 69 BTRL USD CRT 032 065 6501

EUR – RO 65 BTRL EUR CRT 032 065 6501

Încheiem cu un mesaj primit din Ucraina de la una din familiile ajutate, familie care după 3 zile pe drum rămăsese fără resurse: “Frate, când am primit ajutor de la tine, ochii mi s-au umplut de lacrimi, mulțumesc lui Dumnezeu și ție pentru dragostea și grija ta în această perioadă foarte grea pentru noi. Slavă Domnului !!! Mulțumesc foarte mult !!! Frate, chiar vreau să te îmbrățișez strâns. Familia îți mulțumește cu lacrimi și mulțumește Domnului pentru tine. Ne rugăm pentru tine în fiecare zi.”

Ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de Ucraina, să schimbe inima rușilor și să se îndure de noi toți.

Related Posts

Leave a Comment